De En Hu

Hőkamerás épületdiagnosztika

Életünk túlnyomó részét régi építésű épületekben töltjük, melyek létrejöttekor még nem álltak rendelkezésre sem a maihoz hasonló korszerű építőanyagok, sem elegendő információ. Ezért is fontos megtalálni a leghatékonyabb technológiát, melynek segítségével jelentősen csökkenthető az energiafelhasználás.
Cégünk elsőrendű feladatának tekinti, hogy tudásunkat minél szélesebb körben átadjuk, és Önnek is megbízható partnerei legyünk az energiahatékony épületfelújítás minden lépésében (felmérés, tervezés, pályázatírás, kivitelezés, műszaki ellenőrzés)

Energiaveszteség

A hő-szigetelés hiánya és hibái miatt rengeteg energia és pénz vész kárba télen és nyáron egyaránt.
Változtasson rajta!

Hőkomfort

A hőkomfort érzése elsősorban nem a helyiség levegőjénekhőfokától, hanem a határoló felületek hőmérsékletétől függ. Különösen érzékeny területek a fej és láb zónái.

Miért télen?

A hőkamera a testek által kisugárzott hőmennyiséget méri és jeleníti meg egy-egy színnel, ezért a leglátványosabban a hőmérséklet-különbségeket képes érzékeltetni (minél hidegebb, annál kékebb, minél melegebb, annál pirosabb). Ebből adódóan a mérések elvégzésekor tekintettel kell lenni arra a fizikai tényezőre, hogy a határoló szerkezetek (pl. külső fal, tető, nyílászáró) vizsgálatakor optimális esetben a kinti és a benti hőmérséklet között minimum 10-12 °C különbségnek kell lennie. Ez maximum +10°C körüli külső hőmersékletet és fűtött belső teret igényel.

Mire használható?

A hőkamera az emberi szem által nem látható, testek által kibocsátott hosszú hullámú sugárzást jeleníti meg. A hőfotók szakszerű kiértékelésével hatékonyan megoldhatjuk az alábbi feladatokat:

  • Közösségi, ipari és lakóépületek hőháztartásának vizsgálata
  • Alkalmazott szerkezetek minősítése (pl.: hőszigetelések, nyílászárók, tetőszerkezetek)
  • Penészképződés okának felderítése
  • Felújítási munkálatok előkészítése
  • Elkészült munkálatok minőségellenőrzése
  • Rejtett szerkezeti elemek feltérképezése (áthidalók, vezetékek, üregek)
  • Átnedvesedett felületek bemutatása
  • Csőtörések, szivárgások lokalizálása
  • Gépészeti berendezések állapotának felmérése
  • Elektromos bekötések állapotfelmérése, túlhevülések kimutatása (épülettüzek megelőzése érdekében)

"Alap" csomag

Azoknak ajánljuk, akik átfogó képet szeretnének kapni lakásuk, házuk hőtechnikai állapotáról.

Tartalma: helyszíni szemle, az eredmények helyszíni kiértékelése, szakmai konzultáció, külső oldali hőkamerás felvételek készítése, a készített hőfotók elektronikus postázása.

Helyszíni szemle időtartama: 30-60 perc

"Bővített" csomag

Azoknak ajánljuk, akik a közeljövőben tervezik épületük energetikai korszerűsítését.

Tartalma: "A" csomag + a kapott eredmények részletes, írásos kiértékelése és elektronikus postázása. Az elkészült szakvélemény a tudatos tervezési folyamat kiindulópontja.

Helyszíni szemle időtartama: 30-60 perc

"Prémium" csomag

A külső felvételeken túlmenően a Megrendelő igényének megfelelően az épület belsejéről is számos felvétel készül. Az épületszerkezeti, hőtechnikai vizsgálaton túlmenően mód nyílik a fűtésrendszer ellenőrzésére, szivárgások és tömítési hibák keresésére, rejtett csővezetékek lokalizálására, hőelosztók állapotának felmérésére, stb. Az elektromos kötések átvizsgálása, az esetleges túlhevülések kimutatása nagyban hozzásegíti a Megrendelőt ahhoz, hogy az elektromos tűzesetek kockázatát teljes mértékben kizárja.

Copyright © 2013 MG Építész - Minden jog fenntartva!
Tárhely & tervezés: Arteries Studio