De En Hu

ECObrick fejlesztés

Célunk egy XXI. századi tartószerkezetként és kiegészítő szerkezetként alkalmazható környezetbarát építőanyag kifejlesztése, mely mind esztétikai, mind fizikai tulajdonságok tekintetében kifogástalan minőséggel bír.

Szeretnénk egy olyan új préselttégla előállítást kifejleszteni mely során a termék égetés nélkül, tehát CO2 kibocsájtás nélkül előállítható. Fontos számunkra a helyi anyag felhasználása, melynek köszönhetően megszűnik a távolság és ezáltal a szállítás által kibocsájtott hulladék és CO2 kibocsájtás. A préstégla mellett célunk a többi vályogépítési technológia alkalmazása és továbbfejlesztése mint tartószerkezetként, mint segédszerkezetként.

Az előregyártott, azaz vályogtéglás vagy vályogblokkos építéstechnológia továbbfejlesztett változata a nagynyomáson előállított préselt vályogtégla, melynek mechanikai tulajdonságai messze felülmúlják a hagyományos vályogtégláét. a préselttégla egy külső felületének zúzottkővel, szalmával esetleges más anyagokkal (kutatás során kikisérletezett) nagynyomáson történő borítása a vályogtégla vízzel, csapóesővel, ill. erózióval szembeni ellenálló képességét nagy mértékben fokozza.

ECObrick

"AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS AZ EURÓPAI TANÁCS 2012/27/UE IRÁNYELVE"-i között szerepel a az "Európa 2020 stratégia". Az energiahatékonysági célkitűzés az Európai Unió primer energiafogyasztásának 2020-ig történő, 20%-os csökkentése, valamint a 2020 utáni időszakban további energiahatékonysági fejlesztések megvalósítása.

Csapatunk célkitűzése, ezen irányelvek figyelmbevételével, a cementstabilizált, nagy nyomáson préselt ECObrick földtégla, és az ECO Building System falazási és építési rendszer kifejlesztése.

BŐVEBBEN

Kapcsolattartó

Dr. Márkus Gábor

Okleveles építészmérnök

Igazságügyi szakértő

Épületenergetikai tanúsító

Építési műszaki ellenőr

Felelős műszaki vezető

 

markus.gabor@mgepitesz.hu

+36-30/248-6210

Páll-Sámson Rita

Okleveles építészmérnök

Épületenergetikai tanúsító

 

samson.rita@mgepitesz.hu

+36-20/332-3025


Copyright © 2013 MG Építész - Minden jog fenntartva!
Tárhely & tervezés: Arteries Studio