De En Hu

Tisztelt Látogatók!

Társaságunk elkötelezett a folyamatos fejlődés mellett, ennek érdekében folyamatosan olyan új lehetőségeket keres, amelyek hozzájárulnak a fejlődés sikerességéhez.

Tájékoztatjuk a T. Látogatóinkat, hogy megvalósítás alatt van a

Fenntartható, környezet-és egészségtudatos lakhatást biztosító GEObrick termék-család kifejlesztése című projekt

A projekt azonosító száma:KFI_16-1-2017-0572

A támogatás összege:105.364.140 Ft

A projekt tartalma:

Az MG Építész Kft. „GEObrick” néven, új összetételű, ásványi alapú falazóelem családot fejleszt ki. A GEObrick gyártási elve szerint az új falazóelemek égetés és cement hozzáadása nélkül, másodlagos nyersanyagokból létrehozható geoplimer felhasználásával készülnek.

Az európai piacon található falazóelemek gyártási technológiájával összehasonlítva nagy energiamegtakarítással, nagy környezetkímélő potenciállal gyárthatóak.

A projektben az alapanyagok, adalékok és gyártási technológia tulajdonságait kutatjuk (szemcseméret, anyagösszetétel, préselési erő stb.). Célunk megtalálni a 21. század lakhatási elvárásait leginkább szolgáló teherhordó falazóelem gyártásának műszaki és gazdasági optimumpontját.

Tervezőként tapasztaljuk, hogy - egy épületről a megrendelő összességében gondolkodik, azaz pl. nem akar hőszigetelő téglát, ha hatékonyabb megoldás egy külső hőszigetelés alkalmazása;- előtérbe került a környezettudatosság, és az élettani funkciók, mint pl. a kipárolgó vegyszertől mentes falfelület, a hő és nedvességkontroll.

Időszerű egy 2020 után korszerűnek várható új típusú falazóelem kifejlesztése, mely megtartja a régi falazóelemek előnyös tulajdonságait, és kiküszöböli azok hibáit, hátrányos, felesleges vagy környezetkárosító faktorait, szolgálja az energiatakarékosságra vonatkozó hatósági követelményeket, teljesíti a végfelhasználók környezet és egészségtudatos elvárásait.

Tekintettel a lakásépítés és a közösségi épületek volumenére, a prototípus sikeres létrehozása és a gazdasági lehetőségeinek európai mértékű kiaknázása óriási gazdasági, környezetvédelmi, hulladékhasznosítási és élettani potenciált rejt.

KAPCSOLATTARTÓ

Dr. Márkus Gábor
+36 30 248 62 10
markus.gabor@mgepitesz.hu

Copyright © 2013 MG Építész - Minden jog fenntartva!
Tárhely & tervezés: Arteries Studio